Spar penge på dit varmeforbrug

Spar penge på dit varmeforbrug

Få efterset dit varmeanlæg med jævne mellemrum og hold løbende øje med dit forbrug – så kan du skære 10-15 procent af din varmeregning. Læs her hvordan.

Tekst: Kurt Balle Jensen

HØRER DU TIL DEM, som har skippet det årlige varme – eftersyn, fordi det ikke længere er lovpligtigt? Det er faktisk ikke så god en idé, som det kunne lyde. De typisk 1200-1500 kroner, det koster for et varmeeftersyn, tjener nemlig hurtigt sig selv ind
gennem stabil og økonomisk drift.
Jævnlige tjek af varmeanlægget sørger for, at det kører så effektivt som muligt, og det er godt for både økonomi, komfort og miljø, fortæller energirådgiver Carsten Sohl fra den uvildige instans EnergiTjenestens kontor i Midtjylland.
“I dag er det meget op til den enkelte husejer, om man vil have en serviceaftale, så varmeanlægget jævnligt bliver set efter af fagmanden. Det er dog stadig lovpligtigt med eftersyn af nogle typer gaskedler, ved jordvarme og ved varmepumper af en vis størrelse. Men uanset, om det er lovpligtigt eller ej, er det klogt jævnligt at få fagmanden til at sikre, at anlægget kører optimalt og bruger energien bedst muligt,” siger Carsten Sohl.

Få gode tips af fagmanden
Energirådgiveren anbefaler, at man samtidig selv løbende holder øje med forbruget og ikke kun nøjes med fagmandens besøg hvert eller hvert andet år:
“Det kan blive dyrt ikke at holde øje med anlæg og forbrug, og der kan til gengæld spares penge ved at gøre det. Dem, der holder øje med deres varmeforbrug og regulerer efter det, sparer 10-15 procent,” siger han og opfordrer alle husejere til at sætte sig ind i det mest basale angående deres varmeanlæg, som
eksempelvis hvordan man sænker temperaturen på fremløb, og hvordan man går over til sommerluk, når det i sommerhalvåret ikke længere er nødvendigt med varme i gulvet.
Herudover lyder anbefalingen: brug fagmandens serviceeftersyn til at blive klogere.
“Det er vigtigt at få et godt råd, når nu montøren er der. Man kan selvfølgelig godt aftale tid, hvor montøren kommer efter børnenes skoletid, så de kan lukke ham ind, mens man selv er på arbejde. Men så går man glip af de gode råd, så jeg vil anbefale, at man er til stede under besøget,” siger Carsten Sohl…

SE HELE ARTIKLEN Spar penge på dit varmeforbrug

Comments for this post are closed.