Riv ned og byg nyt dominerer Hovedstadsområdet

Riv ned og byg nyt dominerer i Hovedstadsområdet

Sidste år blev 86 procent af alle nye enfamiliehuse opført som riv ned og byg nyt – det viser undersøgelse, som typehusfirmaet Eurodan har foretaget

En ny opgørelse, som eurodan-huse har udarbejdet efter kontakt med de berørte kommuner og Danmarks Statistik viser, at mere end 4 ud af 5 byggesager var riv ned og byg nyt. Faktisk så meget som 86 procent.

Andelen af riv ned og byg nyt er steget år for år. Fra cirka 58 procent i 2012 til 86 procent i 2014. Ud af 455 nybyggede enfamiliehuse i 2014 blev 390 opført efter en nedrivning.

Tallene viser, at det sker i stort set alle kommuner. Visse kommuner som Lyngby, Greve og Tårnby med huse fra 30’erne og 50-60’erne er tendensen stærkest. Det er også her, at et nedslidt hus typisk er billigere, og gevinsten ved at opføre et nyt energirigtigt og moderne hus er størst.

-Det er en klar tendens særligt i Hovedstadsområdet, siger direktør Ole Brink Jensen, eurodan-huse og fortsætter:

-I det nye hus får familien mulighed for at opføre deres drømmehus, indrettet som de gerne vil have det, med plads, moderne løsninger og i energiklasse A eller A+. Mange familier vælger at energioptimere med jordvarme, solfanger osv. Dermed bliver deres varmeomkostninger tæt på nul kroner.

-Dertil kommer, at familien de første mange år ikke har omkostninger til vedligeholdelse. Med en travl hverdag, børn og job foretrækker mange at få det nye hus frem for at renovere eller vedligeholde et gammelt hus. På den måde er det nye hus langt billigere at bo i for en familie. Ifølge vores beregning har familien typisk 3-4.000 kroner mere pr. måned tilbage, siger Ole Brink Jensen.

Eurodan-huse har selv oplevet en markant fremgang i salget af nye huse. I årets første fem måneder har firmaet solgt 246 nye enfamiliehuse til danske familier. Det er en fremgang på 72 procent i forhold til samme periode i 2014.

SE ARTIKLEN Riv ned og byg nyt dominerer i Hovedstadsområdet

Comments for this post are closed.